ODRŽANA PREZENTACIJA PROIZVODA KOMPANIJE CROMEX

U Prijedoru je u petak 10.05. izvršena prezentacija proizvoda kompanije Cromex, koja je nedavno proizvela prvi bh. moped.
Prezentaciji je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i mnogi drugi ugledni gosti, poslovni partnetri i prijatelji firme.

Predstavljena su tri nova projekta – proizvodnja motocikla Torini, anti-vandal model javnih toaleta te laser LC5 koji je namjenjen za rezanje cijevi i ploča.

“Firma postoji od 2004. godine. U početku je brojala svega par zaposlenih i bila fokusirana na proizvodnju ograda od inoxa. Prepoznavanjem potreba tržišta, nabavkom najsavremenijih mašina i povećanjem broja zaposlenih, postala je konkurentna mnogim evropskim firmama. Samo u protekle dvije godine nabavljena su dva lasera, jedan za rezanje cijevi a drugi kombinovani za rezanje plocevina i cijevi, ukupne vrijednosti od oko cca 3 miliona KM.

Firma trenutno broji 60 zaposlenih. U sklopu firme postoji vlastiti kabinet za edukaciju kadra, koji je finasirala sama firma. Takođe, postoji odlična saradnja sa Mašinskom skolom i profesori Mašinske škole su ti koji održavaju obuke u pomenutom kabinetu.“ – Mirsad Ramić, vlasnik i osnivač Cromex d.o.o.

“Firma je izvozno orjentisana i 60% proizvodnje se plasira na ino tržište. Pored proizvoda i polu proizvoda koji se rade po crtežima i narudžbama externih klijenata, firma razvija i vlastitu proizvodnju koja se bazira na definisanim potrebama ciljanog tržista.
Promet 2018-te je, u odnosu na promet 2017. bio povećan za 107%. Trend rasta prometa se nastavlja i u ovoj godini.” – Enes Pehlić, direktor Cromex d.o.o.

Ove godine je firmi Cromex d.o.o. uručena i jedna od nagrada na Izboru najuspješnijih u privredi RS za 2018. Cromexu je također dodjeljena Plaketa grada, najveće priznanje grada Prijedora. Nagrada je dodijeljena za izuzetne rezultate postignute u privredi.