Potpisani ugovori sa polaznicima obuka za MIG-MAG zavarivače

Dana 18.06.2018. godine, u Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, potpisani su ugovori i zvanično je počeo program osposobljavanja za zavarivače MIG-MAG postupkom za 20 polaznika. Obuka se organizuje u okviru projekta „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“, koji se realizuje u sklopu krovnog projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini kojeg finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada ILO.

Program osposobljavanja traje 280 časova, od čega 43 časa teoretske nastave i 237 časova praktične nastave. Teoretski dio nastave će se obavljati u prostorijama Mašinske škole Prijedor, dok će se praktična nastava izvoditi u lokalnim preduzećima uključenim u realizaciju projekta. Planirani vremenski period realizacijeobuke je juni-novembar 2018. godine.

Obuke su besplatne za sve odabrane polaznike i kroz projekat se obezbjeđuju sredstva za potrebni materijal za rad, zaštitnu opremu, ljekarska uvjerenja kao i osiguranje za slučaj nezgode na praktičnom radu, uz mogućnost samozapošljavanja i zapošljavanja.